Joe McNally

| Címkék: nikon joe mcnally profi fotós | 2011.02.17. 17:41

Joe McNally, az American Photo magazin szerint napjaink legsokoldalúbb fotóriportere. Több mint 30 éves eddigi pályafutása során tobb mint 50 országban dolgozott már, 23 éve a National Geographic fotósa, kiállításait világszerte millók látták, olyan magazinok címlapján jelentek meg képei mint a Time, a Newsweek, a Fortune, az Entertainment Weekly, a Sports Illustrated, a Life és természetesen a National Geographic...

John McNally készítette a fotókat a National Geographic Magazinban megjelent, 32 oldalas cikkhez, melynek címe A repülés jövője. Ez volt az első tudósítás, melyhez kizárólag digitális géppel készült fotókat használtak. Ennek jelentőségét elismerve a cikk bekerült a Congresszusi Könyvtár Arhívumába. 2001 szeptember 11 után pár nappal felkereste a Time Magazint egy projeck-ötlettel, melynek a Faces of Ground Zero nevet adta. A sorozatban 50 kép készült, a mentésben résztvevő tűzoltókról, rendőrökről, mentősökről, a katasztrófa túlélőiről és az elhunytak hozzátartozóiról. A képeket a világ egyetlen, 1:1-es méretű Polaroid kamerájával készítette, melynek objektívjét egy U-2-es kémrepülőről szerelték le. A gép akkora, mint egy hagyományos méretű garázs, 40*80 colos képeket lehet vele készíteni, speciális Polaroid papírra, és a kép kb. másfél perc alatt elő is hívódik. 2002-ig több amerikai városban is kiállították az embernagyságú portrékat, majd a Time magazin egy albumot is megjelentetett a képekből. A project 2 millió dollárnyi bevételt könyvelhetett el, melyet teljes egészében a tragédiában elhunytak családjainak megsegítésére fordítottak.

Reklámkampányokban is részt vesz. Olyan cégeknek dolgozott már mint a FedEx, az Adidas, a Sony vagy a Nikon. Nem utolsó sorban pedig ő a Nikon arca a cég oktatófilmjeiben, melyek témája az egyedülálló Nikon Creative Lighting System. Világszerte tart előadásokat, nem csak a világítástechnikáról, több, nemzetközileg is elismert díjat kapott már munkásságáért, 2 könyve jelent meg eddig, The Moment It Clicks, és The Hot Shoe Diaries címmel, mindkettő Top 10-es helyezést ért el az Amazon bestseller listáján.

Honlap és blog: www.joemcnally.com/blog/
 

A bejegyzés trackback címe:

https://photozone.blog.hu/api/trackback/id/tr82668492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása